COVID-19 maatregelen rondom Zuiderpark

Covid-19 maatregelen bij Zuiderpark in de buurt
Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Huisartsenpraktijken voor mensen met luchtwegklachten

  Er komen twee speciale grote locaties in Tilburg waar mensen met luchtwegklachten terecht kunnen. Het gaat om sportcomplex T-Kwadraat in Zuid en een deel van de Drieburcht in Noord.

  Beide praktijken gaan maandag 30 maart open. Ze zijn alleen toegankelijk voor de patiënten van de betreffende praktijken en alleen op afspraak. Patiënten moeten dus eerst even bellen met hun eigen huisarts. Als de huisarts het nodig vindt, kan er een afspraak worden gemaakt op de nieuwe locatie. Mensen voor wie een afspraak niet nodig is, kunnen gewoon thuis uitzieken.

  De gemeente Tilburg ondersteunt en faciliteert deze praktijken in Noord en Zuid zodat de huisartsen patiënten met luchtwegklachten apart kunnen ontvangen van hun andere patiënten. De reden hiervoor, is om patiënten met een verdenking op corona van andere patiënten en medewerkers te scheiden om de kans op besmetting te voorkomen. Ook willen de huisartsen hun krachten bundelen en efficiënter gebruik maken van het beschermingsmateriaal. De locaties zijn geen testcentrum, wel vindt er mogelijk lichamelijk onderzoek plaats, zoals het meten van temperatuur en hartslag.

  Zuid

  Sportcomplex T-Kwadraat
  Olympiaplein 382
  5022 DX Tilburg

  De praktijk is ingericht bij de entree en in een deel van de sporthal. Deze locatie is vanaf aanstaande maandag, 30 maart, open. Het spreekuur is in aanvang en alleen na doorverwijzing van uw eigen huisarts van 14:00 uur tot 16:00 uur, maar niet in de weekenden.

  Mensen worden vanaf de parkeerplaats (buiten) naar de ingang van het T-kwadraat geleid. Een deel van de parkeerplaats is speciaal voor patiënten gereserveerd. De route is aangeven met hekken en borden en er een verkeersregelaar aanwezig om alles in goede banen te leiden.

  Noord

  Sportcomplex de Drieburcht
  Wagnerplein 1
  5011 LP Tilburg

  Deze praktijk is vanaf maandag 30 maart dagelijks geopend, met spreekuur alleen na doorverwijzing van uw eigen huisarts van 09:00 tot 12:00 uur en van 13:30 uur tot 16:00 uur, maar niet in het weekend. Ook hier is een deel van de parkeerplaats afgezet als looproute naar de ingang.

  Andere wijken

  In de overige wijken van Tilburg organiseren de huisartsen zelf dat ze de patiënten met luchtwegklachten apart zien. Bijvoorbeeld in West en in de Reeshof. Hier is de gemeente nog niet bij betrokken, maar als dat nodig blijkt kan dit veranderen.

  Zieke dak- en thuislozen tijdelijk ondergebracht in Koning Willem II kazerne

  In de leegstaande Koning Willem II kazerne aan de Ringbaan Zuid zijn vanaf donderdag 26 maart a.s. 24 kamers beschikbaar voor zieke dak- en thuislozen uit de gemeente Tilburg. Het gaat om mensen die ziek zijn en normaliter thuis zouden moeten blijven om uit te zieken. De dak- en thuislozen verblijven overdag en ’s nachts vrijwillig in de kazerne totdat ze 24 uur klachtenvrij zijn. De dak- en thuislozen worden in de kazerne verzorgd door de GGD en een huisarts die ook als straatdokter werkt . In het gebouw is ook continue beveiliging aanwezig voor extra toezicht.

  Mogelijk komen er naast dak- en thuislozen ook nog andere personen uitzieken in de kazerne. Het gaat dan om mensen die vaak in groepsverband onder begeleiding wonen. Wanneer zij ziek worden en moeten herstellen in isolatie, kunnen ook zij in de kazerne terecht. Indien nodig kan de capaciteit in het kazernegebouw op korte termijn worden uitgebreid naar maximaal 120 kamers.

  Huisarts en straatdokter Rob van Valderen – Antonissen

  “Het is belangrijk dat de groep dak- en thuislozen goede zorg krijgt, zij vormen net als ouderen een risicocategorie. Hun gezondheid is meestal niet de beste en sociale onthouding is onmogelijk als je overnacht in een gezamenlijke slaapzaal.’’

  Eerder realiseerde de gemeente al een tijdelijke nachtopvang in de gymzaal aan de Cederstraat. Deze opvang is nodig, omdat de bedden op de reguliere nachtopvanglocatie verder uit elkaar moeten staan. Door het extra ruimtebeslag was een tweede locatie noodzakelijk. Inmiddels zijn op de Cederstraat ieder nacht gemiddeld 20 bedden bezet. Als zieke dak- en thuislozen zich melden bij de Cederstraat of reguliere nachtopvanglocatie, dan worden ze verplaatst naar de Koning Willem II kazerne om daar te herstellen. Wethouder Rolph Dolfs (Zorg): “In deze tijd is het mooi om te merken dat we op zo’n korte termijn samen plekken kunnen realiseren zodat niemand op straat hoeft te slapen”.

  De Koning Willem II kazerne is ook in beeld voor herontwikkeling naar woningbouw en een basisschool. Deze plannen zijn onveranderd, al zal de huidige crisis wel voor enige vertraging zorgen.

  Deel met bekenden

  Overige berichten Tilburg Zuiderpark

  Events

  Oktoberfest

  Zaterdag 8 oktober 2022 zet het vast in je …

  Verder lezen →
  Zuiderpark aan de KooK 2020
  Events

  Zuiderpark aan de kook 2022

  Zaterdag 5 november 2022 zet het vast in je …

  Verder lezen →
  Bouw Koning Willem 2 2022
  Nieuws

  De bouw op het terrein van de Koning Willem 2 school vordert gestaag

  De bouw van het nieuwe Koning Willem 2 college …

  Verder lezen →
  Buurt BBQ 2021 Zuiderpark
  Events

  Zuiderpark Buurt BBQ 2022

  Save the date: Woensdag 25 mei vanaf 18:00 uur. Locatie: Ter hoogte van Pindosstraat 17 naast het speeltuintje. Tip! Zet het vast in je agenda en beslis later of je wel/niet gaat.

  Verder lezen →
  Elise Mertens van Bouwbedrijf Mertens
  Nieuws

  Bouw Willem II College door Bouwbedrijf Mertens

  Beste lezer, Allereerst bedankt dat ik in de facebook …

  Verder lezen →
  Nieuws

  Zuiderpark buurtcarnaval 2022

  Leuk initiatief van onze buren in de wijk Tilburg Zuiderpark. Buurtcarnaval 2022

  Verder lezen →
  Snelheidsmeting Zuiderpark Tilburgjpg
  Nieuws

  Snelheidsmeting Zuiderpark

  De Buurtcommissie Zuiderpark heeft een snelheidsmeting aangevraagd bij de gemeente Tilburg. Het is toegezegd dat hier een opstelling voor gemaakt gaat worden in de Pindosstraat. Deze wordt geplaatst van de hoeken af, en dichtbij de ingang van het speeltuintje.

  Verder lezen →
  Plannen Willem 2 College Tilburg - Zuiderpark
  Nieuws

  Plannen Willem 2 College Tilburg

  Het Koning Willem II college krijgt als eerste een duurzaam, multifunctioneel en flexibel schoolgebouw met twee sporthallen. De plannen staan op deze site.

  Verder lezen →
  Halloween Zuiderpark Tilburg
  Events

  Halloween op Zuiderpark

  Beste Zuiderpark bewoners, 31 oktober is het Halloween, het …

  Verder lezen →
  Sloop Apenrots Stappegoor
  Nieuws

  Sloop Apenrots Stappegoor

  De start van de sloop is gepland rond 6-7 oktober. Lees het bericht voor meer info.

  Verder lezen →
  Lokale omleiding autoverkeer
  Nieuws

  Afsluiting Kruising Ringbaan-zuid – Stappegoor ivm plaatsen fietstunnel Ringbaan-zuid

  Vanaf donderdag 8 okt 19:00 uur t/m maandag 12 oktober 6:00 uur is de Ringbaan-zuid kruising Stappegoor afgesloten. Stappegoor blijft wel bereikbaar. Bekijk hier hoe.

  Verder lezen →
  Extra Alertheid Zuiderpark Tilburg
  Nieuws

  Extra alertheid in het Zuiderpark

  Buurt Alert Zuiderpark Ook in de gemeente Tilburg worden …

  Verder lezen →
  Scroll naar boven