Eenrichtingsverkeer Apennijnenweg

Gepubliceerd op 10 februari 2020
Eenrichtingsverkeer Apennijnenweg
Laatste update: 10 februari 2020

Update 10-2-2020 – Ruud Robbe

Na aanleiding van het aangekondigd verkeersbesluit om de Apennijnenweg 1-richtingsverkeer te maken, was in eerste instantie het idee om vanuit de wijk handtekeningen op te halen om als buurt bezwaar te maken op het plan. Door tijdgebrek is een handtekeningen actie uit gebleven, en hebben uiteindelijk een 6-tal buurtbewoners individueel een bezwaar ingediend.

Kort benadrukken dat dus niet de buurtcommissie voor de buurt een bezwaar heeft aangetekend, maar er zijn 6 individuele bezwaren ingediend vanuit bewoners.

Hieruit is voortgekomen dat de Gemeente het verkeersbesluit moest herzien. Een oplossing ten voordelen van de buurtbewoners en voor de aangrenzende bedrijven is besproken en akkoord bevonden. Vanaf 10 februari (vandaag) wordt de opdracht voor het maken van een nieuw verkeersbesluit uitgezet, en wordt dit in de vorm van een Informele behandeling voortgezet en uitgevoerd door de Gemeente. Het nieuwe verkeersbesluit wordt daarna weer openbaar aangegeven en is voor ieders weer in te zien op de overheidsite:

https://officielebekendmakingen.nl

Korte samenvatting van de wijziging:

Vanuit de Morvanstraat rechts af, blijft dit 2-richtingsverkeer met
aanpassingen van de posities van een aantal parkeerplaatsen, en het
verwijderen van de parkeerplaatsen die te dicht op de hoeken staan.
En vanuit de Morvanstraat linksaf richting de Stappegoorweg
(ROC-College) wordt dit eenrichtingsverkeer.

Opzet verkeersstroming nieuw verkeersbesluit:

Update: 24-12-2019

Bron: facebook groep Events Zuiderpark

Beste medebewoners/ buren van Zuiderpark. BELANGRIJK EN TER INFO!

Gisteren te horen gekregen dat onze enige logische en snelle uitgang van onze wijk richting de Apenijnenweg en richting de Ringbaan Zuid aangepast gaat worden.

In verband met een stukje verkeersveiligheid heeft de Gemeente Tilburg op 16 December jongstleden een besluit genomen om de Apenijnenweg 1-richtingsverkeer te maken. Helaas niet in het voordeel van ons woon en werk verkeer voor de buurtbewoners, want de 1-richting gaat van Zuid naar Noord. Oftewel wij mogen elke ochtend als we naar ons werk gaan alleen nog maar links af slaan richting ROC college en ons proberen ertussen te gooien in het veel te drukke studenten verkeer elke ochtend ..

Hierbij de link waarin de besluitvorming staat.

We kunnen binnen 6 weken bezwaar aandienen, en de eenrichting de andere kant op laten lopen als alternatief. 

Mvg Ruud