Nieuwbouwplannen Willem II College Tilburg

Gepubliceerd op 10 februari 2020
Nieuwbouwplannen Willem 2 College Tilburg
Laatste update: 4 april 2023

Plannen vernieuwen Willem II College

Datum: 10-02-2020 – Ruud Robbe


Er zijn plannen om het Willem2 college volledig te vernieuwen. De plannen om een basisschool te plaatsen inclusief 2 sporthallen krijgen steeds meer vorm, en zowel de Gemeente Tilburg, als het bestuur van het WillemII College hebben er vertrouwen in dat het gepresenteerde plan binnen nu en 2 jaar uitvoerbaar is.

Echter zijn er nog een hoop vraagstukken, zoals de verkeersdrukte, toename van fietsers aantallen dwars door de wijk, aan en af rij routes naar en van de sporthallen (ook s‘avonds), situering van de sporthallen, hoe zit het met ons “groene” uitzicht, hoe dicht komt de school tegen Zuiderpark aan te staan. Hoe zit het met de parkeerbalans, veiligheid, betrokkenheid en inspraak vanuit de wijk enz.

Kortom de nieuwbouwplannen van het Willem II college dat raakt ons direct als buurt, en willen daar graag in mee kunnen praten. Een aantal weken geleden is er een bewonersbrief uitgegaan na aanleiding van een krantenartikel. Hierin stond dat de gemeente nog in een ontwikkeltraject zitten en er nog geen daadwerkelijke omgevingsvergunningen/ bouwvergunningen zijn afgegeven.

De buurtcommissie is dit nauwlettend aan het volgen en hebben al aardig wat kritische vragen gesteld. Het Willem II college heeft nu een extern bedrijf aangesteld om onder andere de parkeerbalans te onderzoeken, en de toename verkeersdrukte op basis van de nieuwe plannen door te rekenen.

Hierbij een aantal links, voor aanvullende informatie:

Brabants Dagblad over het toekomstbeeld van de campus 

Brabants Dagblad over de ingenieuze verbouwing van het W2 College