Plannen Willem 2 College Tilburg

Gepubliceerd op 7 februari 2021
Plannen Willem 2 College Tilburg - Zuiderpark
Laatste update: 4 april 2023

Bekijk de plannen Willem II College online

Bron: Gemeente Tilburg meer info over Stappegoor: tilburg.nl/stappegoor

De gemeente wil een flinke impuls geven aan het vernieuwen van de middelbare scholen in Tilburg. Het Koning Willem II college krijgt als eerste een duurzaam, multifunctioneel en flexibel schoolgebouw met twee sporthallen. De plannen staan op deze site.

Op de pagina Stappegoor op deze site, vinden belangstellenden een pdf met foto’s en uitleg over de plannen. Belangstellenden kunnen via die pagina ook vragen stellen of reageren op de plannen.

Plannen besproken

In 2020 zijn de plannen besproken met de buurtcommissie Zuiderpark en de Omgevingscommissie (voorheen Welstandscommissie). Voor de verbouwing is het noodzakelijk om het bestemmingsplan aan te passen. In het nieuwe bestemmingsplan wordt ook de komst van een nieuwe basisschool (na 2025) aan de zijde van de Matterhornstraat mogelijk gemaakt.

Voordat het bestemmingsplan ter inzage komt te liggen, willen de gemeente en het Koning Willem II college als initiatiefnemers eerst de plannen toelichten aan alle geïnteresseerden. Door de coronamaatregelen is een informatieavond helaas niet mogelijk. In plaats daarvan presenteren de gemeente en het Koning Willem II college de plannen online. Op tilburg.nl/stappegoor staan impressies van het nieuwe gebouw en een presentatie met enkele meest gestelde vragen en antwoorden. Geïnteresseerden kunnen vragen stellen of reageren op de plannen door een mail te sturen naar stappegoor@tilburg.nl. Dit kan tot 22 februari 2021.

Begin 2022

In maart komt het bestemmingsplan ter inzage te liggen. Het bestemmingsplan is waarschijnlijk rond de zomer van 2021 klaar. De verbouwing van het Koning Willem II College gaat starten in januari 2022. De nieuwe gebouwen zijn dan rond de zomer van 2023 klaar. Aansluitend start de sloop van de oude schoolgebouwen. Deze duurt tot eind december 2023.